Bonusan Haematonyl

19,95

Haematonyl ondersteunt de vermindering van vermoeidheid dankzij organisch ijzer. 

  • Ijzer ondersteunt de vermindering van vermoeidheid
  • Organisch ijzer, dus biologisch beschikbaar
  • Extra mineralen en vitaminen B en C ondersteunen de werking 

 

Meer info

Eenheid

Aantal

+19,95
Webshop
Meer over
Bonusan Haematonyl

IJzer draagt bij aan de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Dit is belangrijk voor een normaal zuurstoftransport in het lichaam. Organisch ijzer heeft een hogere biologische beschikbaarheid, waardoor het beter wordt opgenomen. Daarnaast ondersteunt ijzer de energiestofwisseling en helpt energie vrijmaken uit eiwitten, vet en koolhydraten. Bovendien is het goed voor de concentratie en draagt het bij aan het behoud van een heldere geest. Bij grote geestelijke inspanning, zoals examens en andere piekmomenten.

Gegarandeerd vrij van:
conserveermiddelen, dierlijke substanties, gelatine, GGO, gist, gluten, lactose, soja, synthetische kleur-, geur-, en smaakstoffen, toegevoegde sacharose.

Gebruik 
Dagelijks 1 capsule tijdens of vlak na de maaltijd innemen. In bepaalde situaties kan het nodig zijn voor een bepaalde tijd (ca. 6 weken) de adviesdosering op te voeren naar dagelijks 4 capsules. Daarna is een hernieuwde controle op de ijzerstatus aan te raden. Bij slikproblemen mag de capsule geopend worden. 

Waarschuwingen 
Niet geschikt voor kinderen onder de 1 jaar. Niet gebruiken bij ijzerstapelingsziekte (hemachromatose). IJzer is een pro-oxidant. Het verhogen van het ijzerniveau in het lichaam kan in principe leiden tot extra oxidatie van LDL-cholesterol en meer beschadigingen van de vaatwanden. Ook andere gevolgen van een verhoogde radicaaldruk kunnen door extra ijzer worden veroorzaakt. Aanvulling van de therapie met antioxidanten wordt dan ook ten zeerste aangeraden. Hoge innamen van andere mineralen (met name calcium (melk), magnesium en zink) kunnen de ijzerabsorptie remmen. Anti-inflammatoire medicatie, zoals bijvoorbeeld aspirine en ibuprofen, kan het verlies van ijzer versterken via intestinale bloedingen. Tetracyclines en hoge doses aspirines remmen de ijzerabsorptie. Fytaten (in granen), oxalaten (b.v. rabarber) en tanninen (thee) in het voedsel kunnen onoplosbare complexen aangaan met ijzer en zo eveneens de absorptie tegenwerken. Raadpleeg hiervoor een deskundige. 

Bewaaradvies 
Droog en bij kamertemperatuur bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Samenstelling
capsule
Disclaimer
Levering

©2020 Vitaal Trainer Proclaimer Privacy & cookies Cookievoorkeuren

Webontwikkeling: 2nd Chapter